Bio

adelebw

Adele Laurie Blue Adkins lair Mei 5, 1988 ing Tottenham, London Lor, Inggris. Dheweke dikenal mung minangka Adele. Wungu dening dheweke siji angel Penny, dheweke sekolah School keluar kanggo Performing Arts. Alah Adele pisanan Tur 'Hometown Kamulyan’ iki diunggah dening kanca dhateng MySpace. Adele wrote kasebut nalika yuswa mung nembelas taun – sasampunipun dheweke bakal mlebu kanggo XL Politik ing September 2006. Dheweke enggal tembang, 'Hometown Kamulyan’ dirilis ing Oktober, 2007.

Album pisanan Adele kang, “19” mlebet denah Inggris ing nomer siji. Iki jenenge sawise umur dheweke ing wektu. Adele dirilis dheweke kapindho siji 'nguber Pavements’ Januari 14, 2008 – rong minggu ahead saka debut albumé. Lagu tekan nomer loro ing Chart UK, lan manggon ana papat minggu. Mengko taun, dheweke ngrekam menehi hasil iki mlebu menyang kontrak bebarengan XL Politik lan Columbia Records!

Ing 2008, Adele dileksanakake karo Amy Winehouse lan nampa pangenalan nasional sawise menang ing kritikus keluar Anugrah kang Choice Award for upcoming seniman, kang mbantu miwiti Careers sawetara tumindak. Adele ana panampa pisanan iki penghargaan lan dijenengi ing tumindak temonan saka 2008.

Mengko ing 2008, Adele iki dipesen kanggo episode ana wengi Live – with guest Sarah Palin, show narik kawigaten 17 yuta penonton lan skyrocketed dheweke album “19” menyang ndhuwur iTunes grafik dina sabanjuré. Minggu Oktober 26, dheweke album wungu menyang nomer 11 ing Billboard 200.

Ing 2009, Adele menang dheweke loro Grammys ing 51st Grammy Awards – siji kanggo Best New Artist lan liyane kanggo Best Pop Vocal Performance kanggo 'nguber Pavements'.

Kapindho album Adele kang “21”, dirilis ing Januari 24, 2011 ing paling Eropah, lan ing Februari 22, 2011 ing Amérika Lor. Iki maneh judul sawisé umur songstress Inggris sak sawijining produksi. Her raw power ballads won millions over and propelled Adele into worldwide stardom.

Adele kang “Manggon ing Royal Albert Hall” punika release DVD / Blu-Ray kang dadi kasedhiya ing Inggris lan Amerika Serikat November 2011. Konser kacathet minangka bagéan saka Adele Live Tour ing rah, lan klebu lagu saka loro dheweke multi-platinum “19” lan “21” album karo isine sawetara ditambahake menyang tracklist. Saliyane, uculé kalebu 90 menit saka konser lan konco-ing-pemandangan dawane. “Manggon ing Royal Albert Hall” holds the record for the most weeks spent at number one in the United States for a music DVD by a female artist. Iku nomer siji DVD sade musik 2011, lan wis didol liwat yuta salinan ing Amerika Serikat piyambak.

Ing Februari 2012, Adele would sweep the 54th Grammy Awards for her second studio album, taking home six Grammys including ‘Record of the Year’, ‘Song of the Year’ and ‘Album of the Year’ – naleni cathetan dianakaké dening duet kanggo paling Grammy Awards menang dening artis wadon ing taun siji. Adele njupuk ngarep kaurmatan ing kategori ngisor iki:

    • Rekam ing Taun (‘Rolling In The Deep’)
    • Album ing Taun ("21")
    • Song ing Taun (‘Rolling In The Deep’)
    • Best Performance Pop Solo (‘Someone Like You’)
    • Best Pop Vocal Album ("21")
    • Best Short Formulir Music Video (‘Rolling In The Deep’)

Ora mung wis Adele nampa Grammy kamulyan, there have been numerous other accolades here in the United States and internationally, kalebu Echo Anugrah, BRIT Award, Amérika Music Awards, Billboard Anugrah lan loro adiluhung Ivor Novello songwriting Anugrah. Adele wis nampa RIAA kang Diamond Award, pangling luwih saka 10 yuta salinan saka "21" didol ing Amerika Serikat – prestasi lan AMAZING!

In late 2012, Adele was asked to record the James Bond theme for the movie Skyfall. This effort was accomplished and the song by the same name was co-written with producer Paul Epworth. Sing collaboration nampa sawetara penghargaan musik, kalebu Golden Globe, Kritikus’ Choice and Oscar, mungguh. Adele performed the song live for the first time at the 85th Academy Awards. Dheweke nyuwil Bond franchise sepata, dadi artis pisanan tau menang Best Song kanggo tema Bond. Senadyan cilik fanfare utawa promosi, nalika dirilis, Adele James Bond song kanggo Wawa Marisa rocketed langsung menyang nomer siji sewengi menyang ndhuwur denah iTunes.

Ing Oktober 2012, Adele gave birth to her son Angelo James with partner Simon Konecki, CEO of the water charity Drop4Drop.

Adele has been awarded the MBE by the Queen of England for her services to the music industry and received her Diamond Status Award in New York on June 21, 2013. She obtained her driver’s license and the song ‘Skyfall’ menang 2014 Grammy – Best Ditulis Song Kanggo Visual Media. Adele saiki Amazon paling laris artis kabeh wektu. Dheweke narima!

After a well-deserved hiatus, Adele returned to music on October 23, 2015, releasing ‘Hello’ – the first single and video from her third studio album “25”. The music video for ‘Hello’ is the fastest video ever to reach one billion views on YouTube! On November 20, 2015, the album “25” was released and in the style of prior records was again titled after her age at the time of composition. Within hours after release, it was the number one album on iTunes worldwide and number one in 100 countries! As of September 2016, “25” has sold over 20 million copies worldwide and Adele was awarded her SECOND Diamond certification from the RIAA for her album “25” for another ten million copies sold in the United States!

On February 2017, Adele would sweep the 59th Grammy Awards for the second time, winning all five of her nominations.

  • Rekam ing Taun (‘Hello’)
  • Album ing Taun (“25”)
  • Song ing Taun (‘Hello’)
  • Pop Solo Performance (‘Hello’)
  • Pop Vocal Album (“25”)

Adele has made Grammy history by being the only artist ever to win Record of the Year, Album ing Taun, and Song of the Year TWICE!

Adele is currently in Australia, having completed the North American leg of her 2016 tour. Ing 2017, she will play in Australia, New Zealand and close with her finale at Wembley Stadium.

Ingithout Pitakonan, Adele wis disetel dheweke tandha ing sajarah musik. She has won fans all over the globe with her heartfelt lyrics and soothing vocals. Dheweke pribadi cemlorot liwat dheweke lagu lan pagelaran.

This website is dedicated to all fans and Superfans of Adele, lawas lan anyar – affectionately dikenal minangka "Daydreamers".